Malzemeler (ortalama 4 kişilik) :
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 3 orta boy kırmızı biber
- 2 orta boy kuru soğan
- 3-4 adet sivri biber
- Kekik-karabiber,pulbiber,tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Yapılışı:
- Kuşbaşı etinizi olabildiğince minik minik doğrayın. xxs kuşbaşı olsun:)
- Tencereye (yağ koymadan) etlerinizi alın, yarım çay bardağı su koyup altını orta hararette açın.
- Biberleri temizleyip yıkayın. 3-4 iri parçaya bölün. Soğanıda 4 parçaya bölüp biberlerle roboto verin.
- Robotonuz yoksa olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın.
- Etler kendi suyunuda salıp kaynamaya başlayın altını iyice kısın. Suyu tamamen bitince yağı ilave edip 5 dk kavurun.
- Soğan ve biber karışımını da etlere ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Sebzelerin suyu ile et 5-10 dk özleşene kadar pişmesini sağlayın. Bu esnada sebzelerde (soğan ve biber) pişecek ve etleriniz de yumuşayacaklardır.
- Lavaş ve ayran ile servis ediniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder