Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

TANTUNİ



    

Malzemeler (ortalama 4 kişilik) :
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 3 orta boy kırmızı biber
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • Kekik-karabiber,pulbiber,tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Yapılışı:
  • Kuşbaşı etinizi olabildiğince minik minik doğrayın. xxs kuşbaşı olsun:)
  • Tencereye (yağ koymadan) etlerinizi alın, yarım çay bardağı su koyup altını orta hararette açın.
  • Biberleri temizleyip yıkayın. 3-4 iri parçaya bölün. Soğanıda 4 parçaya bölüp biberlerle roboto verin.
  • Robotonuz yoksa olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın.
  • Etler kendi suyunuda salıp kaynamaya başlayın altını iyice kısın. Suyu tamamen bitince yağı ilave edip 5 dk kavurun.
  • Soğan ve biber karışımını da etlere ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Sebzelerin suyu ile et 5-10 dk özleşene kadar pişmesini sağlayın. Bu esnada sebzelerde (soğan ve biber) pişecek ve etleriniz de yumuşayacaklardır.
  • Lavaş ve ayran ile servis ediniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder