HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler:
- 4 orta boy patlıcan
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kilo az yağlı kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcan & etin hazırlanışı:
- İlk önce derin bir tencereye (varsa teflon) kuşbaşı doğranmış etimizi alalım.
- Harlı ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Suyunu çekince teflon bir tavada/tencerede iyice kızarana kadar kavuralım. Altını kapatmadan 2 yemek kaşığı zeytinyağını (etlerin parlak olması için) ilave edelim.
- Patlıcanları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm patlıcalara birer bıçak darbesi ile delelim. 220 derecelik ısınmış fırında közleyelim. (Ben genellikle mangal közünde yapıp dondurucuya atıyorum)
- Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım. Çatalca ezelim.
Muhallebi kısmının hazılanışı:
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ilave edelim.
- Sütü 2-3 parça halinde una ilave edip hızlı hareketlerde karıştıralım.
- Topaklanma olursa blandırdan geçirelim.
- 5-10 dk karıştırarak unun ve sütün kokusunun gitmesini sağlayın.
- Patlıcanları, tuzunu ilave edip, dinlendirin.
Servis edeceğiniz zaman önce patlıcanlı kısımdan alıp üzerine bir parça et ilave edip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder