Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

HÜNKAR BEGENDİ SİZDE ÇOK SEVECEKSİNİZ



HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler:
  • 4 orta boy patlıcan
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kilo az yağlı kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcan & etin hazırlanışı:
  • İlk önce derin bir tencereye (varsa teflon) kuşbaşı doğranmış etimizi alalım.
  • Harlı ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Suyunu çekince teflon bir tavada/tencerede iyice kızarana kadar kavuralım. Altını kapatmadan 2 yemek kaşığı zeytinyağını (etlerin parlak olması için) ilave edelim.
  • Patlıcanları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm patlıcalara birer bıçak darbesi ile delelim. 220 derecelik ısınmış fırında közleyelim. (Ben genellikle mangal közünde yapıp dondurucuya atıyorum) 
  • Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım. Çatalca ezelim.
Muhallebi kısmının hazılanışı:
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ilave edelim.
  • Sütü 2-3 parça halinde una ilave edip hızlı hareketlerde karıştıralım.
  • Topaklanma olursa blandırdan geçirelim.
  • 5-10 dk karıştırarak unun ve sütün kokusunun gitmesini sağlayın.
  • Patlıcanları, tuzunu ilave edip, dinlendirin.
Servis edeceğiniz zaman önce patlıcanlı kısımdan alıp üzerine bir parça et ilave edip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder