Sayfalar

Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2013 Pazar

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI





  1. Malzemeler
    1,5 Su bardağı yeşil mercimek,
    1,5 Su bardağı bulgur,
    2 Baş soğan,
    1 Tatlı kaşığı tuz,
    1 Tatlı kaşığı kırmızı biber,
    1 Su bardağı erimiş tereyağ.YE

    Yapılışı

    1.Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra bol suda haşlayarak siyah suyunu süzünüz,
    2.Tekrar su ilâvesi ile mercimekleri iyice pişiriniz,
    3.Suyunu tamamen çekmeden bulgur ve tuz ilâ*ve ediniz,
    4.Ağır ateşte pilavı pişiriniz, demlendiriniz,
    5.Soğanları piyaz soğanı şeklinde ince halka kıyınız,
    6.Bir su bardağı yağda yakmadan kızartınız ve bir kaşık kırmızı biber ilâve ediniz,
    7.Demlenmiş mercimekli pilavın üzerine soğanlı yağı gezdiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder