- 2 Adet Patlıcan
- 200 Gram Kuşbaşı Et
- 6 Adet Mantar
- 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 2 Adet Domates
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Adet Sivri Biber
- 1 Çorba kaşığı Tereyağı
- Yeteri kadar Karabiber
- Yeteri kadar Tuz
Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesin. Daha sonra kurulayın ve bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte önlü arkalı patlıcanlar yumaşayıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştirin.
Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla ezin. Hazırladığınız etli malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine dökün. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirleri serpiştirip tekrar fırına verin ve peynirler eriyene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder