Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 2 büyük boy soğan
- 4-5 adet çarliston
- 2-3 adet sivri biber
- 3 adet domates ( rendelenmiş)
- 2 adet domates (küp küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Arzuya göre 2 diş sarımsak (annem ilave ediyor ben ise etmiyorum)
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
- Patlıcanları pijama usulü soyun ve tuzlu suda 20 dk bekletin. Bol suda yıkayıp kurulayın.
- 1- İster fırında üzerlerine fırça yardımıyla az yağ sürerek (yağlı kağıt üzerinde) pişirin, 2-İisterseniz de bol yağda arkalı önlü kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alarak pişirin. (ben fırınlamayı tercih ediyorum, hem mutfak kirlenmiyor, hem pratik)
- Bir tencerede sıvıyağ alın ve ay dilimi şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene sararana kadar kavurun. Domates salçasını da ilave edip 1 dk daha kavurun.
- Ardından küp domates ve rende domatesleride ilave edin. Domatesler kaynamaya başlayınca patlıcanlarıda ilave edin. Kısık ateşte 3-5 dakika özleşmeleri için pişirin.
- Sıcak sıcak servis ediniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder