Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

HATAY KEBABI

Malzemeler: (4-6 kişilik)
  • 800 gr kuzu kıyma
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet büyük soğan veya 2 adet küçük soğan
  • Bir kase maydonoz
  • Tuz, karabiber, pul biber 
  • Kimyon(yarım çay kaşığı)
  • 1.5 çay bardağı su – 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
  • Soğanı rendeleyin, biberleri maydonozo ya çok çok ince doğrayın ya da rondodan geçirin. Rondodan geçirmek en iyi halidir.
  • Kıymayı ve tüm malzemeleri yoğurun. Bir tepsiye eşit gelecek şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Üzerine salçayı ve suyu sulandırıp gezdirin.
  • 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder