Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

KÖFTE PATATES

Malzemeler (4 kişilik):
  • 250 gr kıyma
  • 3 dilim kurutulmuş ekmek
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 tutam maydonoz
  • Tuz, karabiber
  • 2 büyük boy patates
  • 3-5 adet çeri domates veya 2 orta boy domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası ve 1 kaşık biber salçası
Hazırlanışı
  • Köfte için tüm soğanı küp küp doğrayın ve derin bir kaba aktarın. Üzerine kurutulmuş ufalanmış ekmeği, ince ince kıyılmış maydonozu, baharatları irmiği ve kıymayı aktarın. Köfte harcını iyice yoğurup, şekil veriniz.
  • Köftelerinizi çok az zeytinyağında ve teflon tavada arkalı önlü kızartmaya başlayınız. (ben tava yerine yemek yapacağım aynı tencereyi kullanıyorum).
  • Köfteler kızarırken patatesleri soyup halka halka dilimleriniz. Aynı şekilde domatesleride dilimleyiniz.
  • Köftelerin ardından patatesleride çok az olmak kaydı ile arkalı önlü kızartınız.
  • Ben tenceredeki fazla yağın bir kısmını alıp salçaları bu yağ ile kavuruyorum. Ardından sırayla patates ve domates dilimlerini yerleştiriniz. Köfteleride yerleştirip patateslerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave ediniz. Tuzu ve istediğiniz tüm baharatları (yemeğin suyu kaynayınca) ilave edip 10-15 dk pişiriniz.
  • Yemeğiniz dinledikten sonra servis ediniz. Afiyet olsun.
  • ramazanınız sağlıkla geçsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder