Sayfalar

Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2013 Pazar

MANTI





MALZEMELER
3 su bardağı tepeleme un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
300 gr kıyma
 ½ soğan
Kimyon, karabiber

Sosu için: 
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı,
Pul biber, nane, toz biber 
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp önce tuzu sonra da suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparladıktan sonra üç eşit parçaya bölün. Her hamuru avucunuzda yuvarladıktan sonra ıslak bez arasına alın. Hamurları bu şekilde yarım saat dinlendirmeye bırakın.

İç malzemesi için kıymayı, rendelemiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu bir kasede yoğurun. İç malzemeniz hazırdır. Dinlenen hamurlardan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerine yayın. Önce merdane ile sonra da oklava yardımı ile açın. Açtığınız yufkayı boyuna daha sonra da enine keserek dikdörtgene yakın küçük kare hamurlar elde edin. Her hamurun ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Hamurlardan bir tanesini elinize alın, her iki baş ve işaret parmağınızı kullanarak hamurların kenarlarından tutup ortasında sıkıca yapıştırın veya her iki ucundan tutarak üçgen hamur elde edecek şekilde yapıştırın. Mantı hamurlarını un serpilmiş bir alanda her tarafına un bulaşacak şekilde muhafaza edin. Kaynar suya tuz ilave edip mantı hamurlarını atın. Hamurlar pişince süzgeç yardımı ile tabağa alın.

Sosu için tereyağını eritip pul biberi, toz biberi ve naneyi hafifçe kavurun. Ocaktan alın. Mantı tabağına sarımsaklı yoğurdu dökün, tereyağlı baharatı gezdirin. Hemen servis yapın
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder