Sayfalar

Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2013 Pazar

PATIRMALI HUMUS

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
5-6 diş sarımsak
8 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limonun suyu
Tuz, karabiber, toz acı biber
5-6 dilim Sultan Çemensiz Pastırma 


HAZIRLANIŞI
Nohutları bir gece öncesinden soğuk suda bekletin. Ertesi gün birkaç kez yıkayıp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini iki üç parmak geçecek kadar suyunu ilave edin. Nohutların kabuğu dağılıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyduktan sonra mutfak robotuna aktarın. Pastırma dışındaki kalan malzemeyi ilave edip püre haline getirin. Servis tabağına aktarın.

Pastırmaları jülyen doğradıktan sonra tavada hafifçe çevirin. İsteğe göre birkaç dal kıyılmış dereotu ile harmanlayıp humusun üzerini süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder