Sayfalar

Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2013 Cumartesi

SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI

      garnitrlpilavrv3   Malzemeler
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet etli kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tane havuç
  • 4 tane taze fasulye
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
Öncelikle sebzeleri yumuşatmamız gerekiyor. Bunun için kırmızı biber, yeşil biber, havuç ve fasulyeyi ince bir şekilde doğrayıp sıcak suda hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzüyoruz. Pirinçleri sıcak suda yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra yağda kavuruyoruz. Üzerine suyu döküp pişirmeye başlıyoruz. 2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında kısa bir süre kavuruyoruz. Daha sonra haşlamış olduğumuz sebzeleri sarımsağın içine bırakıyoruz ve birlikte kavuruyoruz. Pilav piştikten sonra kavurduğumuz sebzeleri pilava döküp birlikte karıştırıyoruz. Tarifimiz servise hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder